Inilah 7 GAMBAR Air Terjun Paling LEBAR Sekali Di Dunia. SUBHANALLAH

Air terjun ni terlebar di dunia ni punyai kelebaran 3km tu. Subhanallah. Jom tengok gambar-gambar yang buat ramai takjub. Kongsikan.

AIR TERJUN YANG LUAR BIASA

Mungkin banyak air terjun yang paling popular di di dunia ini, tetapi air tejun ‘Mocona Falls’ memilik bentuk yang paling unik.

Mocona tidak mengikuti trajektori ke bawah dan ke hadapan biasa bahawa kebanyakan air terjun terjadi.

Sebaliknya, ia air tejun ini tumpah di bahagian di sepanjang tebing sungai sepanjang 3 km, ia merupakan satu-satunya air terjun di dunia yang selari dengan sungai dan bukan tegak lurus.

LATAR BELAKANG AIR TERJUN

Mocona Falls, juga dikenali sebagai Yucumã Falls, terletak di sungai Uruguay, di wilayah Misiones, di Argentina.

Sungai ini bertindak sebagai sempadan semulajadi antara Argentina dan Brazil, ciri geologi unik dikongsi oleh kedua-dua negara.

Nama Moconá bermaksud “menelan segala-galanya” dalam bahasa Guarani dan digunakan kebanyakannya di Argentina.

Yucumã bermaksud “kejatuhan besar” dan popular di Brazil.

LAGI GAMBAR AIR TERJUN TERLEBAR DUNIA





KREDIT Khalifah Mail Online via DAIRISHARE.

 *************************

“DULU TAK PERCAYA KAN..TAPI BILA DAH CONSUME QS BARU RASA NYESAL TAK GUNA DARI DULU..”😞😞
Ramai MENYESAL sebab tak guna QALLISTA SIGNATURE dari dulu
.
Dapatkan segera produk terbaik dan mudah diambil Untuk kecantikan Dan kesihatan kulit yg bertindak merawat dari dalam… Tiada kesan sampingan dan sesuai utk semua 🙋🙋
.
Komfem puas hati👍🏻👍🏻

💕 Supplement yang sgt mudah nak consume. KEMAM sahaja, .
PROMOSI COMBO JIMAT ‼‼
🔥BUY 2 FREE 1
🔥BUY 3 FREE 2
🔥BUY 4 FREE 3
👉Semakin byk anda order, makin byk PERCUMA utk anda❤❤

 

  

Yeah! Belum habis sebotol dah start cerah tau! Bukan Muka jer tau, tp dia mencerah sekata seluruh badan!!

Mana nak dapat hasil cepat dan berkesan mcm ni kalau bukan dengan Qallista je tau?

Amacam? Nak try x QallistaSignature ni? Confirm tak menyesal tau

Sebelum terlambat, baik korang grab QALLISTASIGNITURE ni cepat-cepat 🙂 ~ <CLICK SINI> Untuk Terus Whatsapp Wakil Dedikasi Kami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *